Praktijkonderzoek gebruik BioAktiv

Bron: https://www.vitalfoodmanagement.nl/portfolio/praktijkonderzoek-gebruik-bioaktiv/

Topturn Special Products levert oplossingen voor tal van toepassingen in de land- en tuinbouw. Een van de producten welke Topturn levert is BioAktiv.

In de praktijk zorgt BioAktiv voor:

  • betere resultaten;
  • minder faalkosten;
  • hogere opbrengsten.

Dit komt tot uitdrukking in gezondere dieren en planten, langer houdbare producten, een effectieve conservering van voer en voedsel en een snelle en goede compostering van afval en mest.

De rol van Vital Food Management

Aan Vital Food Management werd de vraag voorgelegd om de werking van BioAktiv vanuit de wetenschap te verklaren, daarnaast mogelijkheden te onderzoeken om het gebruik van BioAktiv aan te tonen door allerlei vergelijkingsonderzoeken waarbij waarnemen een belangrijke werkwijze is. Conclusie: een betere zuurstofactivering zorgt voor gezonde structuren op celniveau en hebben een betere ordening waardoor producten vitaler zijn.

Visie van Vital food Management op “Echt gezonde kwaliteit” voor het product BioAktiv:
Uit allerlei vergelijkingsproeven met bijvoorbeeld venkel, wortel, diervoer, aardbei en gras. De algehele conclusie is dat BioAktiv een positieve werking op celniveau heeft. De producten hebben een:

  • Betere haarwortel ontwikkeling.
  • Beter smaak van producten.
  • Minder last van warmte stress, tijdens de groei.

Het resultaat:

Jos Henriks, Directeur Topturn:

“Marjon heeft ons laten inzien dat vitaal telen en het ‘systeemdenken/voelen’ bijdraagt aan een verduurzaming van de landbouw en/ of voedselproductie. BioAktiv past precies in deze manier van denken/ werken. Het werken met Vital food Management heeft onze horizon verder verbreedt.”

Foto links is controle aardbei, rechts is aardbei behandeld met BioAktiv.  Een product met een grotere kern (links) heeft onvoldoende kunnen rijpen. Deze aardbei houdt het licht minder goed vast, gezonde fysieke structuren houden het licht beter vast. Dus de rechter aardbei bemest met BioAktiv is fysiek gezonder, is veerkrachtiger en vitaler.

Terug naar overzicht
Created by LR Internet