Jongvee

In de veehouderij is de groei en ontwikkeling van jongvee van belang voor de productiviteit en winstgevendheid van een bedrijf. Het voeren van jongvee met de juiste voeding is een belangrijk onderdeel om een gezonde en evenwichtige groei te garanderen. In deze blog bespreken we de belangrijke standaarden die van invloed zijn op de jongveegroei, namelijk krachtvoer voor jongvee, ruwvoeropname, voeding en droge stofopname.

We bieden

- BioAktiv Salis-R: dit kan via het voer of drinkwater toegediend worden.

Krachtvoer voor jongvee

Krachtvoer is een aanvullend voedingselement dat vaak wordt gebruikt om jongvee van extra voedingsstoffen te voorzien. Het juiste krachtvoer voor jongvee is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen om een gezonde groei te ondersteunen. Krachtvoer voor jongvee bevat doorgaans hogere concentraties eiwitten en energie in vergelijking met ruwvoer.

Eiwitten zijn van belang voor de groei en ontwikkeling van jongvee, omdat ze de bouwstenen zijn voor spierweefsel en andere lichaamsstructuren. Het is belangrijk om krachtvoer te kiezen dat voldoende hoogwaardige eiwitten bevat om de optimale groei te ondersteunen. Daarnaast moet het krachtvoer geschikte energiebronnen bevatten om aan de energiebehoefte van jongvee te voldoen.

Ruwvoeropname bij jongvee

Ruwvoer vormt meestal de basis van het dieet van jongvee. Het is van belang om ervoor te zorgen dat jongvee voldoende ruwvoer opneemt, omdat dit een belangrijke bron van vezels en andere belangrijke voedingsstoffen is. Ruwvoeropname bij jongvee kan variëren afhankelijk van de verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het ruwvoer en de leeftijd en het gewicht van jongvee.

Jongvee heeft de neiging om meer ruwvoer op te nemen naarmate ze ouder worden. Het is echter van belang om ervoor te zorgen dat het aangeboden ruwvoer van goede kwaliteit is en vrij is van schimmels of andere zaken die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van het jongvee. Het monitoren van de ruwvoeropname is een belangrijk aspect van het beheer van jongvee, omdat het helpt bij het beoordelen van hun voedingsstatus en groeipotentieel. 

Jongvee groei en voeding

Het voedingsprofiel van jongvee verandert naarmate ze ouder worden. Jonge kalveren hebben vaak behoefte aan voeding met hogere eiwit- en energiegehalten om de groei van hun spier- en skeletweefsel te ondersteunen. Naarmate ze ouder worden, moeten hun dieet vaak worden aangepast om aan hun veranderende behoeften te voldoen.

Een evenwichtige voeding voor jongvee omvat naast krachtvoer en ruwvoer ook mineralen en vitaminen. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in de algehele gezondheid en groei van jongvee. Calcium en fosfor kunnen niet missen voor de ontwikkeling van sterke botten en gewrichten, terwijl vitamine A, D en E belangrijk zijn voor de algemene gezondheid en immuun functie. 

Droge stofopname bij jongvee

Droge stofopname (DSO) is een belangrijk standaard voor de voedingsstatus van jongvee. DSO verwijst naar het gewicht van het voer zonder het watergehalte. Het meten van de droge stofopname bij jongvee is een goede manier om de hoeveelheid voedingsstoffen te controleren die ze daadwerkelijk consumeren.

Droge stofopname moet nauwlettend in de gaten worden gehouden om te zorgen voor optimale groei. Door te investeren in de juiste voeding en zorg voor jongvee, kunnen veehouders een gezonde groei en ontwikkeling van hun jongvee voorzien.

Wat bieden wij?

Wij bieden BioAktiv Salis-R. Dit kan via het voer of drinkwater toegediend worden. Dit product zorgt onder andere voor optimalisering van de spijsvertering, sterk been werk bij jongvee, rustige dieren en dat maakt uiteindelijk een optimale opname en vertering bij jongvee.

Roy Smets

Nog vragen?

Neem contact op met Roy Smets

info@topturn.nl
+31 (0)6 14 318 558

Created by LR Internet