Vleeskalveren

De vleeskalverhouderij is een sector die voortdurend streeft naar efficiëntie en hoge opbrengsten. Eén van de sleutelfactoren om dit te bereiken, is het begrijpen en beheren van de voeropname bij jongeveeopfok en vleeskalveren. In deze blog wordt verteld hoe een optimale voeropname bijdraagt aan de gezondheid en groei van vleeskalveren, en uiteindelijk het rendement van vleeskalveren verbetert.

We bieden

- BioAktiv Salis-R: dit kan via het voer of drinkwater toegediend worden.

Waarom is voeropname belangrijk voor gezonde kalveren?

Voeropname speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van gezonde kalveren en het behalen van een hoog rendement in de vleeskalverhouderij. Het voer voorziet de kalveren van de nodige voedingsstoffen, energie en bouwstoffen die ze nodig hebben voor groei en spierontwikkeling. Een optimale voeropname resulteert in gezonde kalveren die snel groeien en een efficiënte vleesproductie opleveren.

Verschillende fasen van de opfok van vleeskalveren

Om voeropname te verbeteren, is het van belang om verschillende groeifasen van vleeskalveren te begrijpen. Over het algemeen zijn er drie belangrijke fasen in de opfok van vleeskalveren:

  1. Opfokfase

In de eerste levensweken krijgen kalveren biestmelk of melkvervangers, afhankelijk van de bedrijfspraktijken. Het doel is om gezonde kalveren te produceren die een goede start maken in hun groei.

  1. Groeifase

Na de opfokfase worden de kalveren geleidelijk overgezet op vast voer. Het is belangrijk om de voeropname te verbeteren tijdens deze fase, waarbij het voer moet voorzien in de juiste balans van energie, eiwitten en andere voedingsstoffen.

  1. Afmestfase

Gedurende deze fase worden kalveren verder gemest totdat ze klaar zijn voor de slacht. Het leveren van een uitgebalanceerd dieet en het beheren van voeropname zijn van groot belang om een rendement in termen van vleesproductie te bereiken. 

Het optimaliseren van voeropname is een belangrijk onderdeel van de zorg voor vleeskalveren en het realiseren van een hoog rendement in de vleeskalverhouderij. Door te zorgen voor gezonde kalveren met een goede groei, dragen veehouders bij aan zowel de economische levensvatbaarheid van hun bedrijf als aan het welzijn van de dieren. Het begrijpen van de behoeften van vleeskalveren in verschillende groeifasen en het toepassen van bewezen voermanagementpraktijken zijn de sleutel tot succes in deze sector. Alleen met een optimale voeropname kunnen vleeskalveren gedijen en een hoog rendement opleveren.

Wat bieden wij?

Wij bieden BioAktiv Salis-R. Dit kan via het voer of drinkwater toegediend worden. Dit product zorgt onder andere voor optimalisering van de spijsvertering, sterk been werk bij jongvee, rustige dieren en dat maakt uiteindelijk een optimale opname en vertering bij jongvee.

Roy Smets

Nog vragen?

Neem contact op met Roy Smets

info@topturn.nl
+31 (0)6 14 318 558

Created by LR Internet